http://www.favoritvin.dk

Melone e prosciutto
( melon & skinke )



Det er så klassisk en italiensk anretning, at den naturligvis også skulle med her. Det er en både nem og god forret, hvis man har de rigtige råvarer. Naturligvis skal man bruge en god lufttørret skinke ( prosciutto crudo) , herhjemme kendes bl.a. parmaskinke.

4 personer:
4 store skiver tyndtskåret lufttørret skinke
1 velmoden melon - f.eks. cantaloupe

Skær melonen i halve og fjern kernerne med en ske. Skær melonen i smalle både. Skær skrællen af. Læg skinkeskiverne på melonen lige inden servering.


Panzanella
(brødsalat)



Denne fyldige salat er en klassisk ret fra det enkle umbriske køkken. Her bruges daggammelt brød, solmodne tomater, frisk basilikum, hvidløg og olivenolie.
Hvis brødet er meget tørt, kan det udblødes i lidt koldt vand inden det skæres i små stykker, men hvis tomaterne er meget saftige, skulle det ikke være nødvendig.

4 personer:

4 skiver brød uden skorpe
½ kg. modne tomater
3-4 hvidløgsfed
1 stort bdt. basilikum
1 rødløg
salt og frisk kværnet peber

Marinade:

6 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike

Skær brødet i små terninger og kom dem i en salatskål. Skær tomaterne i mindre stykker og vend dem i salatskålen med brødet. Drys salt og peber på.

Pisk marinaden sammen og vend den i salatblandingen, så brødet bliver godt gennemvædet. Bland de pillede og finthakkede hvidløgsfed i og lad salaten trække koldt en halv times tid. Pil basilikumbladene i mindre stykker og vend dem i salaten sammen med fintsnittet løg.

Fagiolini marinati con peperoni
( marinerede grønne bønner)



4 personer:

400 gr. grønne bønner (ikke for store)
1 hvidt salatløg
2-3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
6-8 sorte oliven med sten
salt & peber

Kog de nippede bønner i letsaltet vand ca. 5 min., alt efter hvor store og tykke de er. Kom dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Flå evt. peberfrugten ved at sætte den i ovnen 5-10 min. ved 250 gr. og lade den afkøle, hvorefter skindet nemt kan pilles af med en lille spids kniv.
Skær peberfrugten i små stykker. Pil løget og snit det fint. Pil og hak hvidløgsfeddene og skær frugtkødet fra olivenstenene. Kom bønner i et halvdybt fad. Bland de øvrige ingredienser og fordel dem over.

Pisk marinaden sammen og smag den til med salt og peber. Hæld den på salaten og lad gerne salaten trække koldt en halv times tid, før den serveres.

Insalata di Limoni e Arance
(appelsin- & citronsalat)



Sicilianerne har en forkærlighed for at bruge citrusfruger i salater, der ikke er søde, men tværtimod salte. Denne salat er med citroner, der har tykke skaller og med blodappelsiner i sæsonen er salaten meget speciel - vidunderlig tilbehør til flæske- og kalvesteg.

4 personer:

2 store appelsiner
4 citroner
salt og friskkværnet pebet
1 håndfuld fjerlet fennikelløv eller bladselleriblade.
2 spsk. olivenolie

Pil citrusfrugterne og fjern alt det hvide med en meget skarp kniv.
Skær frugterne i skiver og anret dem dekorativt på et fad. Drys med salt og peber efter smag og læg fennikelløv eller bladselleriblade på. Dryp olivenolie over. Det smager også godt med indkogt balsamicoeddike, som et ekstra pift af sødme.

Patate di casa
(husets kartoflter)



De pandestegte kartofler med krydderurter er populært tilbehør både sommer og vinter. Pluk lidt forskellige krydderureter i haven eller fra potte, hak dem fitn og bland i kartoflerne.

4 personer:

ca. 1½ kg kartoflter
½-1 dl. olivenolie
salt
1 håndfuld friske krydderureter fx. merina, timian, salvie, basilikum, persille
1-2 fed hvidløg
kværnet peber

Skræl kartoflerne og skær dem i smalle stave. Tør dem i et rent viskestykke. Lad olien blive varm på en pande og kom kartoflerne på.
Lad dem svitse sig møre i olien ved jævn varme. Rør jævnligt i blandingen, så kartoflerne biver ensartet stegt.
Hak imens de skyllede krydderurter fint og bland dem med pillet, finthakket hvidløgsfed. Bland krydderurterne i de stegte kartofler, når det er færdigstegte, og drys salt og kværnet peber på.

Porchetta umbra
( rullet svinebryst med mørbrad & krydderier )



Dette lækre stykke kød kan bestilles hos vores slagter lige klar til at stege i ovnen eller på grill - skal stege ca. 4-5 timer. Super lækkert og nemt

Tilbehør til div. oste:

Vi smagte følgende oste: Gorgonzola Cremoso, Tallegio, Brie de Meaux & en dansk Høost

Chutney di cipolla rosso
(chutney af rødløg)

½ kg. snittede rødløg
150 gr. rørsukker
1 dl. rødvinseddike
1 dl. kraftig rødvin
1 tsk. salt

Kom løg, sukker og vineddike i en tykbundet gryde og damp løgene bløde under låg ved mellemvarme. Tilsæt rødvin samt salt og lade lad chutenyen koge videre uden låg til væden er reduceret og chutneyen har marmeladeagtig konsistens. Rør jævnligt. Afkøl og kom chutneyen i glas og luk til.

Acacieahonning til gorgonzola er helt perfekt tilbehør

Sesamkiks

200 gr. mel
½ tsk. salt
1 tsk. bagepulver
4 spsk. olivenolie
3/4 dl. vand
1 æggehvide til pensling

Drys:
sesam & groft salt

Bland mel, salt, bagepulver og olivenolie. Tilsæt vand, og ælt dejen grundigt til en ensartet dej på køkkenbordet. Rul dejen ud med en kagerulle til 1mm´s tykkelse. Skær dejen i passende stykker efter eget valg, f.eks. i trekanter, og placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med æggehvide og drys med sesam og groft salt. Bag kiksene ved 185 gr. til de er lysebrune i kanten ca. 12-15 min.

Torta al Limone
(citronkage)

10 pers.
Bisquitbund:
4 hele æg ( 5 hvis æggene er små )
110 gr. sukker
110 gr. mel

Vanillecreme
½ l mælk
1 vanillestang
40 gr. maizena
150 gr. sukker
6 æggeblommer

Citroncreme
4-5 citroner (lime er også godt)
vanillecremen
½ l piskefløde
3 blade husblas

Lagkagebunden:

1. Æg & sukker piskes meget højt op, melet sigtes og vendes i.

2. Bages ved 150 gr. i ca. 25 min. i en smurt form med en diameter på ca. 25 cm, og en højde på 5 cm. til den er pænt lysebrun. Når bunden er færdig vendes den ud på et klæde, helst over en rist, så den kan ånde.

Vanillecreme:

1. Mælken, halvdelen af sukkeret og vanillen og den tømte vanillestang bringes i kog.

2. Æggeblommerne, resten af sukkeret, vanillekornene og den sigtede maizena røres sammen.

3. Den kogende mælk hældes over i æggemassen og røres sammen, og det hele hældes tilbage i gryden og koges godt igenmmen under kraftig piskning, da cremen ellers brænder på.

4. Stil hurtigt gryden med cremen ned i vasken i koldt vand, så holder den op med at koge. Til slut sies cremen.

Citroncreme:

1. Riv citronskallen fra 2 citroner, hvis de er usprøjtede, og smag vanillecremen til med citronsaft og skal, den skal være ret syrlig. Hvis cremen er meget stiv, kan det være en fordel at passere den gennem en sigte.

2. Pisk fløden til skum, den må ikke være for stiv, så skiller den lettere, når den røres i cremen.

3. Husblas lunes, efter at den er blødt op i koldt vand, der skal være ganske lidt vand ved under opvarmningen. Når den er smeltet, røres den hurtigt ind i cremen.

4. Til sidst vendes flødeskum ind i cremen, sørg for at massen er helt homogen.

5. Bisquitbunden deles i 3 lag, der vædes med en smule citronsaft og sukkerlage ( lige dele vand og sukker koges op og blandes med citronsaft), og kagen bygges op lag for lag med citroncreme imellem og stilles koldt. Ved servering drysses toppen med flormelis.

Hvis der er creme i overskud, er den god i chokoladeskaller med frisk frugt.

Kagen kan også laves med f.eks. hindbær, jordbær, udblødt svesker osv.

Rigtig god fornøjelse!

Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00

Din indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

favorit vin • Skanderborgvej 18-24 • 8000 Århus C • E-mail: mail@favoritvin.dk • Tlf.: 2844 6603 • CVR: 17 55 53 40