http://www.favoritvin.dk


Porchetta

Stegen kan købes hos SuperBest, Langenæs – bestil den evt. i forvejen – nemmere kan det ikke blive. Panchetta´en består af et stykke flæsk med svær (midterstykket eller dobb. brystflæsk med en svinemørbrad i midten ) krydret med en marinade af rosmarin, fennikel, rødløg, salt og olivenolie. ( en steg på 2 kg. er passende til 6-8 personer)

Tænd grillen og steg stykket ved indirekte varme i ca. 2 timer og lad den herefter hvile i 15-20 min. inden den skæres ud. Sværen skal IKKE ridses, da den er med til at holde på saften, således stegen ikke bliver tør. Kan også tilberedes i ovnen ved ca. 200 gr. i 2 timer.

Serveres med nye kartofler (kolde kogte med skræl) vendt i en lækker grøn pesto. Blandet grøn salat – evt. baby leaves, rucola, baby spinat, jordbær, melonstykker og grønne asparges, friske skåret i mindre stykker.


 



Semifreddo med kirsebær

Super nem og lækker dessert der kan laves i god tid (8 personer)

2½ dl. Piskefløde, 8 past. Æggeblommer, 100 gr. sukker, ½ dl. Kirsebærlage, 150 gr. syltede kirsebær (gerne Amarena) hakkede, 100 gr. hakket mørk chokolade

Pynt: 50 gr. smuttede mandler, friske kirsebær m/stilk, chokoladespåner

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer og sukker, og vend forsigtigt flødeskum og æg. Kom kirsebærlage i, og vend kirsebær og chokolade i. Frys massen i 8 forme eller i en stor. Semifreddoen må gerne fryses natten over, dog mindst 4 timer, afhængig af størrelsen på din form. Tag isen ud lidt inden serveringen. Drys hakkede mandler og chokoladespåner, og server den pyntet med friske kirsebær. (kan erstattes af hakkede syltede)

Semifreddo betyder halvfrosset og er italienernes svar på parfait. Servér aldrig semifreddoen direkte fra fryseren, men lad den stå lidt og blive blød, så smager den helt fantastisk.


 



Her er også en lille opskrift på en nem snack – perfekt til et glas vin eller en kold øl:


Ristede mandler med rosiner & citronskal

200 gr. store mandler (skal ikke smuttes), 1 spsk. olivenolie, 50 gr. Jumbo rosiner, tynde strimler af en øko. Citron, olivenolie & havsalt.

Rist mandlerne på en varm pande med lidt olie, til de er sprøde( hold øje med at de ikke bliver for mørke). Tag dem fra varmen, vend dem med rosiner, citronskal, salt og olivenolie. Super nemt at lave og smager helt vidunderlig.

Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00

Din indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

favorit vin • Skanderborgvej 18-24 • 8000 Århus C • E-mail: mail@favoritvin.dk • Tlf.: 2844 6603 • CVR: 17 55 53 40