http://www.favoritvin.dk

Super nem & lækker ostelagkage

Ingredienser:

(Bund):

½ pk. Digestive kiks

125 gr. blødt smør

 

Ostemassen:

100 gr. flødeost

1 spsk. Flormelis

1 tsk. Vanillesukker

¼ l piskefløde

 

Pynt: Solbærsyltetøj & hakkede pistaciekerner

 

Kiksene knuses fint og røres med smørret. Herefter fordeles det jævnt i en springform

 

Flødeosten røres med flormelis og vanillesukker. Flødes piskes og blandes i ostemassen. Hele blandingen fordeles over kiksbunden.

 

Formen stilles i køleskabet til næste dag. Før serveringen pyntes kagen med solbærsyltetøj og drysses med hakkede pistaciekerner!

 

 

Karameltærte



Bund:

150 gr. hvedemel

100 gr. brun farin

50 gr. kokosmel

125 gr. blødt smør

 

Karamelfyld:

1 ds. Kondenseret mælk(397 gr. fra Nestlé)

3 spsk. Ahornsirup

¼ tsk. Salt

 

Desuden:

100 gr. chokolade

25 gr. smør

 

Tilbehør: Flødeskum

Bland hvedemel, farin, kokosmel og smør. Fordel dejen i bunden af en smurt tærteform ca. 22 cm i diameter eller i et firkantet smurt ovnfast fad 15 x 25 cm. Bag bunden i ca. 20 min. Ved 175 gr.

 

Kom den kondenserede mælk, ahornsirup og salt i en gryde og bring det til kogepunktet. Lad det småboble ca. 3-4 min., mens du rører hele tiden. Er det ved at brænde på , så tag straks gryden fra varmen. Fordel fyldet i tærteformen.

 

Bag tærten yderligere 20 min. Afkøl den helt. Hak og smelt chokoladen sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Smør det over kagen og lad det stivne – gerne i køleskab. Skær kagen i små tern.

Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00
Fragt:
0,00

Din indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

favorit vin • Skanderborgvej 18-24 • 8000 Århus C • E-mail: mail@favoritvin.dk • Tlf.: 2844 6603 • CVR: 17 55 53 40